Mi az a „platform ágy”?

Azok számára, akik még nem tudják, mi az a platformágy: ez egy izgalmas, régi alvási mód, amely egy egyszerű, elegáns keretet és egyetlen matracot tartalmaz. Vonalait Európában, Skandináviában és Japánban több száz, ha nem ezer éve használják. A platformágyak fából vagy fémből készülhetnek. Ha platformágyat szeretnél építeni, jobb, ha fa alapanyagban gondolkodsz! 😀

A platformágyak rendkívül egyszerűek lehetnek. A rendkívül egyszerű platformágyakon nincs fejtámla vagy lábtámla, és természetesen nincs baldachin sem. Léceket tartalmaznak, amelyek gyakorlatilag helyettesítik a rugó szükségességét, mivel erősek, de valahogy kissé rugalmasak, megtámasztják a matracot. Az eredmény az, hogy jól alszol, nagyon kényelmes, és mégsem lesz hátfájásod vagy zsibbadt az izmod reggelente.

Nincs jobb a hátadnak, mint a földön aludni. Ezt imitálja a platform ágy. Sőt! Most, a memóriahab gyors elterjedésével a platformágyad még kényelmesebb és egészségesebb lehet. A memóriahab egy gélszerű polimer, amely követi a test formáját, de teljes mértékben alátámasztja azt. (Először kórházakban használták, ma már népszerű matrac- és párnaanyag.)

A platformágyak bonyolultabbak is lehetnek; fejtámlákat, lábtámlákat, sőt extra tárolóegységeket is hozzá lehet adni. A tárolóegységeket egyben is meg lehet építeni az ágykerettel, vagy létrehozhatsz görgőkkel alátámasztott, guruló fiókokat, így a fiókok módosíthatók és könnyen mozgathatók az egész hálószobában.

Így képzeld el a platform ágyakat:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hálószoba

Hágai kéket a hálóba?

A „hágai kék” egy mély, sötétkék, gyönyörű telített szín. Nem hivalkodó, meleg árnyalatokkal, mint pl. az arany, a citrom, narancs, igazi bekuckózós teret építhetünk a segítségével. Ezzel a kék árnyalattal egy igazi hangulatos, intim hálót alakíthatunk ki. Ha a feng shui szempontokra is figyelünk, akkor az is egy érv e szín mellett, hogy könnyű létrehozni […]

Olvass tovább