Hogyan tedd szebbé a könyvespolcodat?

Ma már a könyvespolcot nem csak könyvek, hanem egyéb dekorok tárolására is használják sokan. A könyvespolc, legyen az a lakás bármely pontján, meghatározó jelenség. Nagy méretű, így egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan néz ki.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ez a jelentős bútordarab ne a szégyene, hanem az ékköve legyen az otthonunknak.

Ha a könyvespolc valóban azzal a funkcióval bír számunkra, hogy könyvek sokaságát tároljuk rajta, akkor kézenfekvő, hogy szerzők szerint sorakoztatjuk a könyveket egymás mellé. Könnyebb megtalálni egy könyvet, ha keresünk valamit.

Rendezhetjük a könyveket nagyság szerint. Ennek is van több módja. Indulhatunk a legnagyobbtól és haladhatunk a legkisebb felé, vagy fordítva, de az is jó megoldás, ha legnagyobb, vagy a legkisebb könyv van középen, és kifelé növekszik, vagy csökken a könyvek mérete.

Ha az érdeklődési körünk sokrétű, mint például az enyém, akkor a rendezési elv lehet a könyv témája. Kertészet, szakácskönyv, szépirodalom, feng shui 😉 lakberendezés, számmisztika, sci-fi, horror, kinek-kinek, ízlése szerint.

Múltkor a fészbukon megosztottam egy fotót, ahol a könyvek szín szerint voltak rendezve. Sokakban ellenérzést váltott ki, és meg is dorgáltak azért, hogy ezt promótálom, pedig véleményem szerint, ha sok könyvünk van, és van affinitásunk színszerinti válogatáshoz, ez a megoldás bizony kellemes foltja lehet az otthonunknak.

Te milyen elrendezést preferálsz, hogyan vannak a könyvek nálad rendezve?

Fotók: pinterest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Falfestmény
Kreatív ötletek

Trópusi falfestmények jellemzői

A népszerű trópusi falfestmények a paradicsom illúzióját keltik az otthonodban. Napsütést és meleget hoznak egy ablak nélküli helyiségbe, vagy segítenek elkerülni a téli ridegséget. Trópusi jelenetet építhetsz be a nappalidba, hálódba, étkezőbe. Festhetsz egy óriási pálmafát, amely a padlódból nő, a fákon színes papagájokkal. Tengeri és vízi témája is lehet. Például a mennyezetig festett homokos […]

Olvass tovább
Kreatív ötletek

Könyvespolc nem csak könyveknek

A könyveken kívül más is helyet kaphat a könyvespolcon. Válogathatunk bátran a dekorációk közül. Térplasztika, fém- fadobozok, vázák, fényképek, festmények stb. Ha választunk egy-két kiegészítőt a fentiek közül, dinamikusabbá és feltűnőbbé varázsolhatjuk a könyvektől esetleg egyhangúvá vált polcrendszert. Egyre azonban nagyon figyelnünk kell! Az egyensúlyra! Ha zavaros, mindennemű átgondoltságot, stratégiát, struktúrát nélkülöz az elrendezés, akkor […]

Olvass tovább
Kreatív ötletek

19 Gumiabroncs újra-hasznosítási ötlet

Hová tegyük, mit csináljunk a lekopott, kidobásra ítélt gumiabroncsokkal? A virágtartó már uncsi. A gyerekek is megnőttek, nem akarnak ugrálni rajta. Környezetszennyező, égetni tilos, mi legyen akkor a sorsa? Néhány ötlet, hogy milyen egyéb használati tárgyakat készíthetünk gumiabroncsokból. Csak a fantáziánk szab határt! A képek forrása: pinterest.com, ahol további inspiráló ötletekre vadászhatsz!

Olvass tovább