Trópusi falfestmények jellemzői

Falfestmény

A népszerű trópusi falfestmények a paradicsom illúzióját keltik az otthonodban. Napsütést és meleget hoznak egy ablak nélküli helyiségbe, vagy segítenek elkerülni a téli ridegséget. Trópusi jelenetet építhetsz be a nappalidba, hálódba, étkezőbe. Festhetsz egy óriási pálmafát, amely a padlódból nő, a fákon színes papagájokkal. Tengeri és vízi témája is lehet. Például a mennyezetig festett homokos strand, alatta pedig gyönyörűen fényes trópusi halakkal teli víz.

A trópusi falfestményeket nehéz elhelyezni és megfesteni, mert ahhoz, hogy a jelenet élethű legyen, perspektívát és összetett színezést kell használni, a fények és az árnyékok megfestéséhez. Kezdetnek kis trópusi tárgyakat helyezhetsz el a helyiségbe, mint például egy szobor, egy tengeri hal képe, az egyik falon egy pálmafa, amely körül színes pillangók repkednek. Vásárolhatsz egy trópusi mintájú tapétát, felragaszthatod a kanapé fölé, majd fehér redőnyöket festhetsz a nyomat köré, így azt a látszatot keltve, hogy a nappaliból fantasztikus kilátás nyílik a tengerpartra. Az apró lépésekben való előrehaladás azért is fontos, mert egyáltalán nem biztos, hogy ez a stílus neked való. Lehet, hogy rájössz, hogy ez számodra túl intenzív, túl sok, nagy energialöketet ad, ami számodra nem konfortos.

Az online kereskedők különféle trópusi falfestmények sablonjait árulják, válogathatsz ízlésed szerint. Küldenek neked egy sablont, amelyet a falra felrögzítve festhetsz. Ezek a készletek pár ezer forintba kerülnek. Ahhoz, hogy esztétikus legyen, kell hozzá kézügyesség, türelem, jó színlátás, de lényegesen olcsóbb megoldás, mint profi festőre bízni.

A legtöbb profi falfestő készít trópusi falfestményt. Ha megbízol egy művészt ennek megfestésével, időt takarítasz meg, de pénzt nem. A falfestmény méretétől és összetettségétől függően, akár 30.000 – 50.000 ,-Ft is lehet négyzetméterenként. Ami abszolút érthető, hiszen ez mestermunka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kreatív ötletek

Könyvespolc nem csak könyveknek

A könyveken kívül más is helyet kaphat a könyvespolcon. Válogathatunk bátran a dekorációk közül. Térplasztika, fém- fadobozok, vázák, fényképek, festmények stb. Ha választunk egy-két kiegészítőt a fentiek közül, dinamikusabbá és feltűnőbbé varázsolhatjuk a könyvektől esetleg egyhangúvá vált polcrendszert. Egyre azonban nagyon figyelnünk kell! Az egyensúlyra! Ha zavaros, mindennemű átgondoltságot, stratégiát, struktúrát nélkülöz az elrendezés, akkor […]

Olvass tovább
Kreatív ötletek

Hogyan tedd szebbé a könyvespolcodat?

Ma már a könyvespolcot nem csak könyvek, hanem egyéb dekorok tárolására is használják sokan. A könyvespolc, legyen az a lakás bármely pontján, meghatározó jelenség. Nagy méretű, így egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan néz ki. Mit tehetünk annak érdekében, hogy ez a jelentős bútordarab ne a szégyene, hanem az ékköve legyen az otthonunknak. Ha a könyvespolc […]

Olvass tovább
Kreatív ötletek

19 Gumiabroncs újra-hasznosítási ötlet

Hová tegyük, mit csináljunk a lekopott, kidobásra ítélt gumiabroncsokkal? A virágtartó már uncsi. A gyerekek is megnőttek, nem akarnak ugrálni rajta. Környezetszennyező, égetni tilos, mi legyen akkor a sorsa? Néhány ötlet, hogy milyen egyéb használati tárgyakat készíthetünk gumiabroncsokból. Csak a fantáziánk szab határt! A képek forrása: pinterest.com, ahol további inspiráló ötletekre vadászhatsz!

Olvass tovább