Dizájn vagy komfort?

Tudod mi a leghangsúlyosabb elem egy nappaliban? Az ülőgarnitúra.

Éppen ezért nem csak funkcionálisan kell jónak lennie, hanem esztétikailag is. Nagyon észen kell lenni a kiválasztásánál, hiszen a méretéből, darabszámából adódóan elnyom szinte minden más stíluselemet a nappaliban. Fontos, hogy a nappali tervezésekor megálmodott enteriőr stílusához ragaszkodj, mikor az ülőgarnitúrát beemeled a térbe. Rettenetesen fog kinézni a 30 éves bőr ülőgarnitúra az egyébként mediterrán stílusban megálmodott szobában.  

Ha azt tervezed, hogy az ülőgarnitúra marad, akkor bizony a gombhoz kell igazítanod a kabátot.
Mivel ez a hangsúlyos elem, akkor e köré kell felépíteni a többi részletet, a kanapé stílusához igazodva. ha az előbbi példánál maradunk, le kell mondanod a mediterrán enteriőrről és a retró irányába kell inkább kacsintgatnod.

Ha az így elfogadhatatlan számodra, mert nem kedves a szívednek és a szemednek, akkor bizony a kanapénak mennie kell, és indulhat a projekt a nulláról, de már sokkal rutinosabban. Inspirációs fotókat gyűjtve, moodbordot készítve, utánajárva a stílus ismérveinek.

Sok sikert hozzá!  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fotel felújítás
Nappali

Útmutató fotelfelújításhoz

A foteled hűséges barátod. Sok órát töltöttél benne ülve, hatra dőlve, pihenve. Meg sem tudod számolni, hányszor aludtál el itt tévénézés közben, hány könyvet faltál fel benne. A család része volt. Amikor szomorú voltál, csendesen nyújtotta a kényelmet, mint egy kis vigaszt. Most attól félsz, hogy meg kell válnod tőle. Megöregedett és elavult. Anyaga már […]

Olvass tovább
Nappali

Hogyan díszítsd a nappalidat alacsony költségvetésből?

Sokan vannak, akik a lakberendezésre gondolva hatalmas házakat és horribilis összegű számlákat látnak a szemük előtt. Lakberendezői szemmel nézve, egészen más a kép. A lakások sokkal szerényebbek, a költségvetés sokszor szűkös. Ezért is imádom a feng shui módszertanát, mert könnyen igazítható és leegyszerűsíti a választást egy-egy enteriőr kialakításánál.   Mindenkinek meg van az a képessége, […]

Olvass tovább