Hogyan díszítsd a nappalidat alacsony költségvetésből?

Sokan vannak, akik a lakberendezésre gondolva hatalmas házakat és horribilis összegű számlákat látnak a szemük előtt.

Lakberendezői szemmel nézve, egészen más a kép. A lakások sokkal szerényebbek, a költségvetés sokszor szűkös. Ezért is imádom a feng shui módszertanát, mert könnyen igazítható és leegyszerűsíti a választást egy-egy enteriőr kialakításánál.  

Mindenkinek meg van az a képessége, hogy barátságos otthot alakítson ki a lakásából. Ha úgy is érzed, hogy híján vagy eme kompetenciának, akkor a jó hírem az, hogy tanulható, hogy hogyan díszítheted olcsón, stílusosan és hívogatón a azt a menedéket, amit otthonnak hívunk, még akkor is, ha nem te vagy Krőzus.

A legelső lépés, gyakorlatilag ingyenes. Ez a rendetlenség és a kosz felszámolása. Ha hozzákombinálod a lomtalanítást is, nyert ügyed van. De ha biztosra szeretnél menni, az sem árt, ha elvégzed a térharmonizálási szertartást.

Ez a fog téged abban támogatni, hogy átlásd mivel érdemes foglalkoznod, hol kell kezdened a kreatív folyamatot.

Ha ehhez segítségre van szükséged, akkor kattints ide, hogy megkapd a Mágikus Lomtalanítás Online minitréninget, ahol lépésről lépésre végig vezetlek a teljes folyamaton.

Íme 3 titkos fegyver, amivel pénzt spórolhatsz és a lakásodat mégis csinosra pofozhatod.

1# tipp:

Nézd meg a nappali falát körbe, hogy milyen képek, fotók díszítik.  Hipp-hopp átalakíthatod a szoba hangulatát egy-két új nyomattal vagy poszterrel. Lakberendezési áruházak roskadoznak szebbnél szebb alkotásokkal. Ha tudod, hogy a nappalid mely életterületre esik, akkor igazítsd ehhez a választásodat. Az sem bűn, ha előásod az ecsetjeidet és magad készítesz egy festményt.

2# tip:

Láttam már olyat, hogy a nappali meglévő függönyeit turbózták fel némi kreativitással. Egy új szín hozzákombinálása, egy új minta felvarrása, már is megváltoztathatja a szoba karakterét. Választhatsz a díszpárnák mintájából, színéből vagy igazíthatod a szőnyeg, fotel, kanapé színvilágához is.

3# tipp:

A festés az egyik legköltséghatékonyabb és leglátványosabb eleme a nappali frissítésének, persze, ha nem bízod szakemberre. Ehhez mindenképpen jó minőségű festékre van szükség, aminek a felhordását laikusok is könnyen elvégzik. Nem feltétlenül szükséges az egész szobát átfesteni, lehet egy falrészt, egy beugrót, kiugró megbolondítani. Teljesen más hangulata lesz a szobának.

Válaszd egyik, vagy másik, vagy épp mindhárom javaslatomat a nappali frissítéséhez, meglátod, milyen drámai változást tudsz elérni, ezekkel a pénztárcakímélő megoldásokkal.  

Fotók: pinterest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fotel felújítás
Nappali

Útmutató fotelfelújításhoz

A foteled hűséges barátod. Sok órát töltöttél benne ülve, hatra dőlve, pihenve. Meg sem tudod számolni, hányszor aludtál el itt tévénézés közben, hány könyvet faltál fel benne. A család része volt. Amikor szomorú voltál, csendesen nyújtotta a kényelmet, mint egy kis vigaszt. Most attól félsz, hogy meg kell válnod tőle. Megöregedett és elavult. Anyaga már […]

Olvass tovább
Nappali

Dizájn vagy komfort?

Tudod mi a leghangsúlyosabb elem egy nappaliban? Az ülőgarnitúra. Éppen ezért nem csak funkcionálisan kell jónak lennie, hanem esztétikailag is. Nagyon észen kell lenni a kiválasztásánál, hiszen a méretéből, darabszámából adódóan elnyom szinte minden más stíluselemet a nappaliban. Fontos, hogy a nappali tervezésekor megálmodott enteriőr stílusához ragaszkodj, mikor az ülőgarnitúrát beemeled a térbe. Rettenetesen fog […]

Olvass tovább