A tetőablakokról néhány gondolat!

Tetőtéri ablak, fénycsatorna

A különböző típusú tetőablakok léteznek a piacon, amelyek az otthonodba beépíthetők.

A tetőablak a legtöbb modern otthonban ismerős építészeti látványosság. Általában kisebb helyiségekben használják, amelyekben nincs sok fény (például hálószoba vagy fürdőszoba), vagy nagyobb helyiségekben, amelyek fenséges érzetet keltenek attól, hogy a napfény beáramlik a hatalmas helyiségbe a tetőn hagyott ablaknyílásnak köszönhetően.

Nagyon fontos, hogy a tetőablakok legyenek jól szigetelve, hogy őrizzék a belső hőmérsékletet. Nyáron jó szolgálatot tesznek az automata árnyékolókkal felszereltek, hogy a légkondicionálás ára ne emelkedjen az egekbe.

Minél nagyobbak, annál jobban néznek ki a tetőablakok minden helyiségben. A felülvilágító ablakok szokásos mérete egy és négy négyzetméter között van. Amennyiben ennél kisebb méretűt szeretnénk, vagy a helyünk akkora, hogy ablak nem fér el, fénycsatornát választunk.

Lényegében három különböző típusú tetőablak létezik.

Nyitható tetőablak.

Ez egy modern változat, mivel a nyolcvanas évek vége előtt a legtöbb tetőablak nem volt nyitható, fixen voltak beépítve. Az ilyen típusú ablakok elektronikusan vagy manuálisan is nyithatók. Az ablakkeret körüli szigetelés megakadályozza az eső beszivárgását.

Fénycsatornák.

A napcsatornák/fénycsatornák egy viszonylag kisméretű lyukak, amelyek átengedik a napfényt az otthonod kevés természetes fénnyel rendelkező területeire. Úgy vannak felszerelve, hogy több természetes fény jusson be a sötétebb helyiségekbe, a fürdőszobába, a pincébe, a padlásra és még a gardróbba is!

Tetőablak árnyékolóval.

Ezek a tetőablakok, „fedéllel” rendelkeznek. Az ilyen típusú tetőablakok távirányítóval vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik a helyiségekben lévő fény mennyiségének beállítását.

A tetőablakok ma már biztonságosak és vízállóak. A jó szigetelésnek köszönhetően elfelejthetjük még a dupla üveges ablakok esetében is a párásodást.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Otthon

4 módszer a boldog otthon megalkotásához!

Az életünk rengeteg kihívással van megspékelve. Különösen igaz volt ez, az elmúlt három évre. Arról se vagyok meggyőződve, hogy kifelé megyünk a málnásból. Azzal gondolom nem vitatkozol, hogy az rajtunk múlik, hogyan reagálunk a körülményeinkre. Az, hogy hogyan reagálunk roppant mód befolyásolja és óriási szerepet játszik saját boldogságunkban. Mivel befolyásolni nem tudom a holnapodat, ezért […]

Olvass tovább