Útmutató a teraszok árnyékolásához

Sok otthonban, különösen a külvárosi és vidéki helyeken, a terasz az egyik legbecsesebb helye az otthonnak. A teraszok a barátokkal és a családdal töltött kellemes időkre emlékeztetnek bennünket, miközben a gyerekek játszanak, a pácolt húsok pedig sülnek a grillen. Sokan jelentős összeget költenek a terasz berendezésére is, hogy hívogatóbb és elbűvölőbb hely legyen.

A terasz napernyők, napvitorlák használata az egyik módja annak, hogy növeld a terasz hangulatát. A napernyők menedéket nyújtanak a nyári hőség ellen, és biztosítják az égetően szükséges árnyékot a tikkasztó esti főzésekhez. Ezek az árnyékoló eszközök egyre népszerűbbek, és végtelen számú stílusban, színben és opcióban állnak rendelkezésre.

Vannak, akik tartják, hogy a napvitorlák növelik az otthon alapterületét. A terasz önmagában is vonzó hely minden otthonnak. Ha azonban kiegészítjük árnyékolási megoldással is, úgy tűnik, mintha egy plusz szoba került volna az otthonba. A terasz ezzel a kiegészítéssel szinte körülveszi a teret, és olyan szabadtéri helyiséget hoz létre, amelyet mindenki biztosan élvezni fog.

Az árnékolók kézi és elektronikus kivitelben is kaphatók. A kézi vezérlésűek lehetővé teszik a háztulajdonos számára, hogy manuálisan állítsa be a napellenző szövetének mélységét vagy dőlésszögét. Kiválaszthatja, hogy a napernyő teljesen vagy csak részben legyen nyitva, ízlésének megfelelően. Az automatikus, vagy elektronikus, napernyők elektronikus „karok” vezérlik egy gombnyomással; sok távirányítóval is rendelkezik a könnyebb használat érdekében. Az automatikus árnyékolók általában kézi vezérléssel is rendelkeznek áramszünet esetén, vagy ha a motor leáll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük